Kérdése van? Hívjon minket! +36704522281

Cikkeink
Baura Kft.
2023.03.21 11:31

Kőzetgyapot, a komfortos hőérzet és az energiamegtakarítás alapja!

Kőzetgyapot, a komfortos hőérzet és az energiamegtakarítás alapja!

A MASTERWOOL S kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képessége, minimális hővezetése és páradiffúziós ellenállása miatt is az egyik legjobb választás homlokzati hőszigetelésre. 

TŰZZEL SEM JÁTSZIK!

 - Tűzvédelmi osztály A1 besorolású termék, a kőzetgyapot szigetelés növeli az épület tűzbiztonságát.

A HŐHÍDMENTES ILLESZTÉSÉRT!

 - Könnyen vágható, nem porzik, pontosan beépíthetőek a MASTERWOOL S táblák, rugalmas, öntartó tulajdonsága miatt az illesztések hőhídmentesek, a réseket tökéletesen lefedi, helyesen alkalmazva megelőzi a penészesedést is. 

ALAKTARTÓ ÉS NAGYON TARTÓS!

 - Ellenáll a mechanikai hatásoknak, nem változtatja a térfogatát, nincs hőtágulása, az esztétikus homlokzatok kőzetgyapottal készülnek. 

HALLGASSON A FÜLÉRE!

 - Kiváló akusztikus értékű szigetelőanyag. 

TISZTA ÉS ELLENÁLLÓ SZIGETELÉS!

 - Biológiailag stabil, kémiailag semleges, ellenáll a mikroorganizmusoknak, rágcsálóknak.

A kőzetgyapot hőszigetelés alapanyaga természetes, nem éghető, nem zsugorodik, nincs hőmozgása, tartós és kiváló mechanikai tulajdonsággal rendelkezik. Speciális gyártástechnológiának köszönhetően a nyitott rugalmas szálszerkezetből fakadó kiváló páraáteresztő, hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal bír. A visszahült bazaltszálak képezik a szigetelés kb. 99 %.-t, a fennmaradó 1 % pedig 2 adalékanyag, melyet a gyártástechnológia során használnak. Az egyik egy hőre keményedő műgyanta, mely a szálak egymáshoz kapcsolódását biztosítja, ezzel a kikeményedett műgyantával már sokan találkoztak, közönséges nevén bakelit, régen még a telefonkagylók anyaga is ebből készült, mivel az egészségre teljesen ártalmatlan. A másik pedig elenyésző mennyiségben egy impregnáló olaj, mely vízlepergető (hidrofób) tulajdonsággal ruházza fel a terméket. Az épület élettartamával megegyező ideig – több mint 50 évig - biztosítja az elvárt szigetelő képességet.  

 

  • Jó hőszigetelő
  • Víztaszító / Hidrofób
  • Kiváló páraáteresztő
  • Jó hangelnyelő
  • Nem éghető
  • Alak- és mérettartó
  • Öregedésálló

 

A kőzetgyapot táblákat száraz, vízszintes felületen kell tárolni. A raklapokat, melyen a termékek vannak, védeni kell a mechanikai sérülésektől és a nagy mennyiségű vízzel való érintkezéstől.


Tekintsd meg kőzetgyapot szigetelő lapjainkat! Kattints a képre!

https://www.hungarocellszigeteles.hu/Kozetgyapot-szigeteles