Kérdése van? Hívjon minket! +36704522281

THERMOMASTER ROCK Kőzetgyapot Ragasztó
THERMOMASTER ROCK Kőzetgyapot Ragasztó
3 538 Ft

THERMOMASTER ROCK Kőzetgyapot Ragasztó

Felhasználási terület:
Homlokzati hőszigetelő rendszerek kőzetgyapot hőszigetelő lapjainak ásványi felületre (például vakolat, tégla, beton) történő ragasztására, valamint üvegszözet háló beágyazására.
25 kg/zsák.
3 538 Ft
Részletek
Anyaga: cementbázisú, tulajdonságjavító adalékszerekkel készülő, poralapú ragasztó.

Anyagszükséglet: 40%-os felületű ragasztásnál 5-6 kg/m2, kérgesítéshez 8 kg/m2.

Felhasználási hőmérséklet: +5 C fok és + 25 C fok között. + 25 C fok felett csak kiegészítő intézkedések mellett.

Tapadószilárdság: Kőzetgyapot lapokhoz minimim 0,08 N/mm2.

Kiszerelés: 25 kg-os zsákban.

FONTOS TUDNIVALÓK
A rendszerragasztó használatát illetően minden egyéb kérdésben a MÉSZ (MAGYAR ÉPÍTŐKÉMIA és VAKOLATSZÖVETSÉG) útmutatásai az irányadóak. A THERMOMASTER ROCK rendszerragasztó párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
A rendszerragasztót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal
garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

FELDOLGOZÁS MÓDJA
Öntsünk 6–7 l csapvízhez 25 kg THERMOMASTER ROCK rendszerragasztót. Keverjük csomómentesre alacsony fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral, hagyjuk 3–5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy a bekeverést követően többletvizet ne adjunk hozzá. A bekevert anyagot tanácsos 3 órán belül felhasználni.
Táblák ragasztása: A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban-pogácsákban, pont-peremragasztással, a felület minimum 40%-os fedettségével ragasszunk. A táblákat egymáshoz kötésben, és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé, ügyelve arra, hogy ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges összecsiszolást és dűbelezést. Ügyeljünk arra, hogy a falnyílások sarkai
nem eshetnek egybe a szigetelőlapok függőleges és vízszintes fugáival. Csak a lapok 15 cm-nél szélesebb darabjai használhatóak és csak mezőközépen.
A háló ágyazás módja: Az összecsiszolt, portalanított, dűbelezett felületre a ragasztót fogazott rozsdamentes glettvassal vagy fogazott H kartecsnivel hordjuk fel. A ragasztó rétegbe ágyazzuk bele gyűrődés mentesen az üvegszövet hálót úgy, hogy a sávok minimum 10 cm-en fedjék egymást, és a háló sehol ne látszódjon ki. Amennyiben a háló, vagy a profilok kilátszanak, végezzünk a ragasztótapasszal kiegészítő glettelést a nedves a nedvesre elv alapján. Szükség esetén a rendszerragasztót csiszoljuk meg a színező vakolási munkákat megelőzően.
Adatok
Cikkszám:
rock-25
Tömeg:
25 kg/db
Kiegészítő termékek